XFX AMD Radeon RX 6750 XT Core videókártya

XFX AMD Radeon RX 6750 XT Core videókártya

Az akció 3 óra múlva jár le
134 490 Ft +690 Ft141 990 Ft-5%
Alza
Gaming
6
Irány az akció
arukereso.hu szerinti eddigi legjobb árában kapható. 12gb ram, 3 ventilátorral, 192Bit sávszélesség, stb.
2 év garanciával.
Nagy vonalakban kb. az nvidia 4060 Ti 8gb-al hasonlítható össze, viszont -->
POZITÍVUMOK:
--nagyobb a mem. buszsáv (128 vs. 192bit), illetve másfélszeres (8gb vs. 12gb) a memória mérete,
--raszterizáció-ban erős (a "régi", alig néhány éves játékok többségénél nincs még "DLSS", és "FSR" felskálázó, illetve sokan nem szeretik használni, tehát a hagyományos felhasználásnál általában véve (amennyiben te is szereted pl. a sokszor nagyon kreatív újabb indie játékokat, és nem kizárólag az "AAA vagy AAAA khm..." játékokat keresed) ilyenkor többet érhet a raszterizáció.
--a legolcsóbb 4060Ti 8gb ára jelenleg --ami szintén 3 ventilátorral szerelt-- 161400 Ft (inno3D).
--a 12gb DDR6 memória,
--a két ventilátoros megoldásoknál hűvösebb/halkabb és tartósabb megoldás a 3 ventis kivitel,
--600wattos tápegység ajánlott hozzá.
(Valószínűleg egy jobb minőségi 500-550 táppal is menni fog, ha egy 65watt-os vagy undervolt-olt és beállított/letesztelt 100watt körüli processzorod van mellé + nincs még túl sok egyéb fogyasztó pl. több darab hdd és ssd, vízhűtés, 4-5 db ventinél is több van a gépházadban, pci-e hangkártya, stb..).
NEGATÍVUMOK:
--Nem nvidia, tehát ne ezt keresd kérlek, ha ragaszkodsz a névhez/márkához,
--illetve a 4060 Ti fogyasztása valamivel jobb ennél,
--itt szerintem nem találsz sok ledes megvilágítást a GPU-n, viszont ez lehet pozitív is neked,
-- AMD-nél nincsen DLSS (ha ez neked nagyon fontos tényező), de mindez nem negatívum valójában, mert most AMD kártyáról van szó, tehát itt az "FSR" felskálázási lehetőségekeket választhatod egyes támogatott játék-programoknál a nagyobb felbontás és több/stabil FPS számok érdekében.

Nyilván vannak további eltérések a két típus között, tehát kérlek nézz meg néhány tesztvideót vagy böngéssz át cikkeket, ha jobban megtetszik neked ez a GPU, de bizonytalan vagy még!

Javaslom még azoknak pl. akik kedvelik a "retrózást" komolyabb modokkal/2k-4k felbontással megtámogatva, de az új és "normálisan" programozott/elkészített játékokkal sem lehet nagy gondod általában véve.
Pl.: ha bárki szeretné HD textúrával és egyéb dolgokkal kibővíteni úgymond a régebbi játékélményt egy számára nagyra tartott videojátéknál, pl. egy Oblivion/Skyrim-nél, stb..., így ezekben az esetekben is jól jön a plusz memória//sávszélesség a stabil FPS-értékekhez, főleg a nagyobb 2k/4k felbontásokon.


Termék/promóció leírása

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned!

válasza erre:
7 napja
Nem tudom eldönteni melyiket kéne venni a kettő közül. Egy ultra grafikás 1080p gaming konfig a cél jó pár évre, de gondolom ezzel már a 2k is simán menne. 
Utoljára módosítva: 7 napja
👍 1
8 napja
Az RX6800 is jó áron van az Alzánál (csak ~20e Ft-tal drágább), az is megérheti: alza.hu
🙏 1
8 napja
Nagyon szívesen, örülök hogy megtehettem! Sokat kaptam már én is ettől az oldaltól és közösségtől. :-) Használjátok majd egészséggel ! ;-)
Utoljára módosítva: 8 napja
❤️ 1
🙏 2
8 napja
Köszi a szuper leírást!
🙏 1
8 napja
Király, köszi a megosztást, szép találat! 
8 napja
Cukkerka
😄 1
Támogass minket!
Szeretnél hozzájárulni az Ármegosztóhoz? Nagyszerű hírünk van! Minden alkalommal, amikor a fenti linken keresztül vásárolsz, akkor te ugyan ugyanannyit fizetsz mintha máshonnan érkeznél az oldalra, de mi jutalékot kapunk, ami segíti oldalunk fenntartását és fejlesztését. Ha máshogy is szeretnél támogatni minket, akkor csatlakozz hozzánk a Patreonon és működtessük együtt Magyarország egyetlen közösségi akciómegosztó oldalát!
Támogatom az oldalt!