A Hinch lepárló Belfasttól délre, a gyönyörű Killaney Estate területén található Down megyében, Észak-Írországban. A szeszfőzde a közeli Ballynahinch városról kapta a nevét, amelynek ír neve magyarul annyit tesz: "a sziget városa". A lepárló és a gyártási folyamatok tervezésekor számos egyedi elemet beépítettek, amelyek egy része a kézműves bizonyítványaikat validálják, másik részük pedig újításnak számítanak az ír whiskey-iparban. Nagy figyelmet szentelnek neki, hogy egyedi stílusukat kialakítsák, és el tudjanak térni kézműves ír vetélytársaiktól, pl. a már befutott Teeling lepárlótól.
A lepárló napjainkban is fejlesztés alatt áll, 2020 októberében 3 új pot still üst került beépítésre, így pár éven belül saját párlatok is palackozásra kerülnek majd a Hinch márkanév alatt.
Az 5 éves kiadás 4 évig érlelődött ex-bourbohordóban, majd egy teljes évet szűz tölgyfahordóban, tehát kétféle érlelési metóduson is átesett, ami igen ritka az ír whiskey-k esetében. Ez a második érlelés a whiskey-nek finom mélységet, természetes színt és jelleget kölcsönöz.
Hozzászólások