-
Adminisztratív besorolás: Száraz diófélék
-
Összetétel: natúr mandula 100%
-
Nyomokban földimogyorót, dióféléket, szulfitokat, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
-
Származási ország: Spanyolország, USA
-
Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
-
Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: A Spanyolországból, és USA-ból származó természetes mandulát a nagy, világos, vékony héjú, laposabb formájú és finom ízű magok jellemzik. A többi mandulafajta közül is kiemelkedik lágyságával, így még azok is könnyedén fogyaszthatják, akik más magokat túl keménynek találnak. Tulajdonságaik miatt tökéletesen alkalmasak a további feldolgozásra, így felhasználhatók sütéshez, főzéshez, keveréshez és őrléshez.
A mandula több mint 50% zsírt tartalmaz. Főleg egyszeresen telítetlen (34%) és többszörösen telítetlen (11%) zsírsavakból állnak. A növényi eredetű élelmiszerek közül a mandula az egyik leggazdagabb fehérjében, közel 20 % fehérjét tartalmaz.
Felhasználás: A mandula felhasználása csak a fantáziádtól függ. A mandulát leggyakrabban egyedül vagy friss és szárított gyümölcsökkel kombinálva ropogtatják. Gyakran használják édességek és desszertek sütéséhez. Hozzáadhatja őket turmixokhoz, vagy házi mandulatejet, dióvajat és mandulalisztet is készíthet belőlük.
Hogyan készítsünk mandulatejet?
Áztassunk be egy csésze mandulát néhány órára vízbe. Ezután öblítsük le, turmixoljuk jól össze, adjunk hozzá 3 csésze vizet, szűrjük le és édesítsük kissé.
Grizly tipp: Hámozatlan mandulából nagyon könnyen varázsolhatsz otthon héjas mandulát. Ha rövid ideig vízben főzzük őket, a héjuktól megszabadulhatunk, ha enyhén az ujjaink között dörzsöljük őket.
Hozzászólások