Ennyit elég valószínű, hogy megér.
Az új vas és öntöttvas edényekben első alkalommal burgonyát vagy annak a héját olajban süssük, melyet kidobunk utána. Ezt nevezik beavatásnak. Tisztításakor ne használjon súrolót, mert az eltávolítja a kokszréteget, ami a sütés után keletkezik, és megakadályozza az étel leégését. Az öntöttvas edényben készült étel egyedi ízét is ez adja. A beavatást minden, savtartalmú hozzávaló, pl. gyümölcsök, hagyma, használata után meg kell ismételni, ezzel elkerülhető, hogy az étel vas ízű legyen.
Anyaga: öntöttvas
Növényi olajjal kezelt.
Mérete: 14 cm széles fülek nélkül; 18,5 cm széles a fülekkel együtt; 7 cm magas tető nélkül, 10 cm magas tetővel, belső átmérője 13 cm.
Doboz mérete: 17,5168,5 cm
Űrtartalma: 600 ml
Bruttó súlya: 1,65 kg
Nettó súlya: 1,55 kg
Használható: gáz-, illetve elektromos sütőben
Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.
Használata: Első használat előtt az edényről távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat. Ehhez az edényt forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, törölje szárazra. Az edényt ezután kenje ki zsírral vagy szalonnával, és alaposan hevítse fel.
Hozzászólások