Ennyit elég valószínű, hogy megér.
Az új vas és öntöttvas edényekben első alkalommal burgonyát vagy annak a héját olajban süssük, melyet kidobunk utána. Ezt nevezik beavatásnak. Tisztításakor ne használjon súrolót, mert az eltávolítja a kokszréteget, ami a sütés után keletkezik, és megakadályozza az étel leégését. Az öntöttvas edényben készült étel egyedi ízét is ez adja. A beavatást minden, savtartalmú hozzávaló, pl. gyümölcsök, hagyma, használata után meg kell ismételni, ezzel elkerülhető, hogy az étel vas ízű legyen.
Anyaga: öntöttvas
Növényi olajjal kezelt.
Mérete: 14 cm széles fülek nélkül; 18,5 cm széles a fülekkel együtt; 7 cm magas tető nélkül, 10 cm magas tetővel, belső átmérője 13 cm.
Doboz mérete: 17,5168,5 cm
Űrtartalma: 600 ml
Bruttó súlya: 1,65 kg
Nettó súlya: 1,55 kg
Használható: gáz-, illetve elektromos sütőben
Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.
Használata: Első használat előtt az edényről távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat. Ehhez az edényt forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, törölje szárazra. Az edényt ezután kenje ki zsírral vagy szalonnával, és alaposan hevítse fel.
Ezek is érdekelhetnek
Az oldalainkra beküldött információk csak tájékoztató jellegűek, melyek tartalmazhatnak téves információkat. Az esetleges hibákért, elírásokért az Ármegosztó nem felel.
Hozzászólások