-
Adminisztratív besorolás: Száraz diófélék
-
Összetevők: olajban pörkölt földimogyoró (növényi olajok különböző arányban: napraforgó, repce), só (max. 1,5%).
Nyomokban más dióféléket tartalmazhat. -
Származási ország: Argentina;
-
Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó
-
Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: A földimogyoró vagy földimogyoró valójában hüvelyes növény, és a bab, a lencse és a szójabab rokona, bár mi a diófélék közé soroljuk. Dél-Amerikából származik. Amellett, hogy pörkölve, sózva nagyon finom ízűek, a földimogyoróból mogyoróvajat, olajat (nagyon népszerű, mert nagyon magas hőmérsékleten égetik), növényi fehérjét vagy lisztet is készítenek belőle. A földimogyoró általában nagyon gazdag fehérjében, rostokban, egészséges zsírokban és számos fontos tápanyagot tartalmaz. A földimogyoró viszonylag alacsony szénhidrátaránnyal rendelkezik, és alacsony a glikémiás indexe (GI) is, amely azt méri, hogy a szervezet milyen gyorsan használja fel az élelmiszerből származó glükózt. A vitaminok és ásványi anyagok tekintetében kellemesen meg fog lepődni, a földimogyoró biotin (B7-vitamin), niacin (B3), tiamin (B1), folsav (B9), E-vitamin, magnézium, réz, mangán és foszfor forrása.
Felhasználás: A pörkölt és sózott földimogyoró önmagában is fogyasztható, vagy hozzáadható saját gyümölcs- és diófélék keverékéhez. Ha szereti az édes-sós ízt, javasoljuk, hogy desszertekbe tegye a földimogyorót vagy őrölje vajas állagúra, hogy saját mogyoróvajat készítsen belőle, illetve használja sütéshez és mártásokhoz.
Hozzászólások