Hahó! Na ilyen pl. mehet külön topikba szerintem legközelebb, itt OFF, ezért áttettem OFFba - ne haragudj érte. Én nem haragszom, majd kirúgja magát a fórum és akkor látszódni fog, hogy mit hogy illik".
A kérdést/véleményt köszi!
A nem kötelező mezőket az emberek 90%-a nem fogja tölteni, pedig sokszor szükség van rájuk. Az is fontos infó igazából, hogy a jó ár miatt osztja meg valaki a terméket, mert ez sem feltétlen magától értetődő, ezt 5 mp beírni, nem akkora sztori.
Nagyon jó ellenpélda a cím: alapértelmezetten tölti az oldal az akció címét is. Ez azt jelenti, hogy javarészt hagyják úgy az emberek, pedig az, hogy "Pompombolt.hu - Pompomok boltja" nem biztos, hogy ideális választás, ha 20% kedvezményre jogosító kuponról szól a bejegyzés. Persze ezt jó esetben már nem látjátok, mert vagy egy "Segítő" vagy én lecseréljük valami célratörőbb címre. Feltételezem, hogy a leírás nullozhatóságával is csak több munkát adnánk magunknak.
A rövid válaszom tehát az, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy hiba lenne elengedni, illetve alapértelmezetten tölteni. Ez nem biztos, hogy igaz, de én hiszek benne. Egyébként hidd el, hogy vért és verejtéket izzadtam, hogy az akció megosztás folyamata minél gyorsabb és gördülékenyebb legyen, ezt mégsem tudtam elengedni. Nem véletlen folyománya hát, hanem fix. meggyőződés eredménye. Ezt is fontos kiemelni, mert az Ármegosztón több olyan dolog is van egész biztosan, amit a szűk látókörűség, vagy egy figyelmetlenség szült.
Rengeteg ötletem van már, amit meg szeretnék csinálni és valószínűleg, ahogy kedvem és időm engedi, meg is fogom őket oldani, de az elmúlt 4,5 év alatt az volt talán a legfontosabb amit megtanultam, hogy ne várjak addig míg valami tökéletes lesz - mert sosem lesz az. :) Ezeket látom most magam előtt pl.:
Főoldalon valahogy a legfrissebb topik kommentek megjelenítése
Komment linkek
Kiemelt topikok
Profilban a fórummal kapcsolatos statisztikák is jelenjenek meg
Bejelentések (csak olvasható topik)
Kedvenc topikok
Fórumfüggő (opcionális) címkék a topikoknak
Fórumok listájának megváltoztatása
Topik elejére kiemelhető első komment
Talán hozzászólás sorrend váltás
Nem feltétlen ebben a sorrendben és nem csak ezek. Majd várok még ötleteket, illetve, hogy mi mennyire fontos számotokra :). Akár már máshol létező progresszív megoldások is jöhetnek! ;)
Sokan kértétek, hát elkészült a fórum is az oldalra!
Mit kell róla tudni?
Hogy béna. Hogy egyedi. Béna mert egyedi.
Teljes egészében egyedi fejlesztés ez is, mint az Ármegosztó oldal is. Ez azt jelenti, hogy sok fancy dolog nincs benne, ami egyébként egy normálisabb fórumban igen. Azonban azt is jelenti, hogy ahogy a lehetőségeink szinte korlátlanok!
Ahogy az Ármegosztót is, ezt is együtt fejlesztjük. Ötleteket adtok, véleményeztek és változik. Amikor rossz irányba megy el, szóltok és alakítunk.
Segítsetek!
Nagy felelősséget vettem a vállamra, sok szempontból el kell majd a segítségetek. Imígyen:
Kérlek legyetek megértőek, ahogy szoktatok. Minden új, nincs tesztelő gárdám, biztosan lesznek hibák.
Adjatok ötleteket!
Segítsetek a moderálásban. Ne álljatok bele, hanem jelentsétek a problémás kommenteket.