Itt láthatjátok, hogy mikor miket frissítettem az oldalon, ha nem leszek lusta leírni.
Zso
26 napja

Rengeteg dolog javult, de szokszor lusta vagyok írni róluk. Megpróbálok pár érdekesebbet összeszedni.

• A német Amazonról most már elvileg be tudjuk nyalni az árat és a képeket, így könnyebb a megosztás.

• Megoldottam azt is, hogy a német Amazon akciói is ellenőrzöttek legyenek.

• Az akcióknál megosztott képeknél a felesleges fehérséget el szoktam távolítani, azonban bizonyos esetekben ez nem volt tökéletes. Most javítottam az eljáráson.

• Címkézés jóval olajozottabb, mint régen. A címkék neveit (vagy hozzájuk tartozó kulcsszavakat), ha megtalálja az oldal a címben, akkor egyből be is lövi a bejegyzéshez őket. Ez nem mindig előny, de többnyire az. Illetve fontos, hogy ez alapján a kategóriát is megpróbálja beállítani egyből az Ármegosztó oldala.

• Emojikról rengeteget tanultam az elmúlt időszakban, mivel sok gond volt velük. Alapból egyszerű lenne a helyzet, de nekem az sose jó 😄. Minden emoji OStől függetlenül jelenik most meg, így nincs az, hogy undi windows -os emojik vannak egyik helyen, máshol meg Androidosak - ez viszont kihívások elé állít. Valószínű most is vannak olyan komplexek, amik nem jók még, de már pl. a bőrtónusosak mennek és egy halom más is.

• Registered, Trademark, Copyright karakterekkel is volt egy kis kínlódás, amik dark módon nem voltak túl szépek, de azokat is javítottam, hogy ott az előbb tárgyalt okosság ne lépjen életbe.

• Szabályokba beletettem, hogy lejmolni csak OFFban szabad (kuponoknál jellemző).

• stb. stb.

❤
2
❤
Zso
3 hónapja

Sok újdonság, javítás készült el a héten is, ezek közül amit érdemes kiemelnem az a WYSIWYG Editor lecserélése, azaz azé, ahova a formázott szövegek mennek. Lehet már linket beszúrni rendesen, képet is (feltölteni még nem!), illetve van már kupon funkciója is.

Zso
3 hónapja
Sok újdonságot vezettem be, az egyik és a legizgalmasabb mind közül a címkézés. Végre lehetővé válik:
  • Szűrni szűkebb termékcsoportokra (címke bogyóra klikkel, vagy a keresőben)
  • Címke alapján elrejteni akciókat
  • Címke alapján értesítéseket kérni (akár minden akcióról külön is)
Ami fontos lehet még:
  • Egyelőre próbaüzemben megy, rengeteg dolgot kellett átírnom, így csak remélem, hogy nagyobb gondot/lassulást nem fog okozni. 
  • A régi akciókat nem fogom tudni felcímkézni, csak az újonnan születetteket.
Ha bármi bajt észlelnétek vagy ötletetek lenne, esetleg címkézéssel kapcsolatos ötletetek osztanátok meg, akkor keressetek bizalommal.

TL;DR: nézzétek meg videóban: youtube.com.
❤
5
❤
Zso
4 hónapja
  • Újra alkottam a Rólunk részt - Rólam lett. Én, meg a nárcisztikusságom :D. Amúgy viccet félretéve, az AI-t kérdezgettem és ő vett rá, hogy célszerű lenne erősebb oldalt írni. Pech, hogy azt mondta, hogy írjam meg magam, mert ha ő írja, akkor pont az veszik el belőle, amiért szükség van a cserére. Hát megtettem. WOTből viszont a javaslatai alapján lett olvasható, több különböző stíluselemből felépülő oldal - azért ez menő.
  • Főoldalon azokra is gondoltam, akik még nem ajánlottak akciót és nem szóltak semmihez sem, ami annyit jelent, hogy üzenetet írok ki a nagy üresség helyett.
  • Megoldottam szerintem, hogy szerver leállítás után magától visszajöjjön az oldal (újratöltés nélkül), de erre azért nem vennék mérget, majd meglátjuk, ha lelövöm a backend szervert.
  • AliExpress feldolgozót tutujgattam, így sokkal több dolgot fog kitölteni magától mint eddig tette.
  • Optimalizáltam elvileg pár dolgot, lehet itt-ott minimálisan gyorsabb lesz az oldal.
  • A többi, amit csináltam a héten még ennél is unalmasabb, nem forszírozom. :)
Zso
4 hónapja
Nem tudom hogy voltatok vele, én gyűlöltem a kezdő képernyőt. Fel akartam futtatni a fórumot, ez volt az eszköz, de túl nagy ár volt, ráadásul nem is működött. Kipróbáltam. Aztán rengeteg lelkierő kellett ahhoz, hogy összeszedjem magam és valami jobbat találjak ki. Sok küzdés volt, de szerintem összejött. Fogadjátok szeretettel a régi kezdőlapot, sok oszloppal, alatta pedig azon adatokkal, amit eddig jobb-bal oldalt találtatok.

Immáron a mobil telefonon is elérhetők ezen infók!
👍
2
👍
Zso
4 hónapja
Átnéztem a logokat, javítottam pár hibát + elvileg a bejelentkezést talán gyorsítottam egy picit és egy ritkán előforduló problémát is orvosoltam (néha befagyott az oldal deadlock miatt)
Zso
válasza erre:
4 hónapja
Elvileg a "karbantartok" felület az első hiba megjelenése előtt fog felugrani és idővel el is tűnik majd, ha nem nyúltok hozzá.
Hát ez nem sikerült mint kiderült, viszont több képmachinációs problémát elhárítottam ma. :(
Zso
4 hónapja
Megint csináltam pár dolgot, ami nagyon szuper és nagyon jó, de nem lesz látszatja.
  • Elvileg a "karbantartok" felület az első hiba megjelenése előtt fog felugrani és idővel el is tűnik majd, ha nem nyúltok hozzá.
  • Talán megbízhatóbb lesz az események küldése (pl. új üzeneted érkezett)
Technikai részről:
  • Hatalmas átalakítások voltak, a backend deploy körül, végre nem legacy módban működöm, hanem ahogyan kellene
  • Eseményközvetítés eddig long polling volt. Az elmúlt 5 évben volt már SSE is, de elimináltam, mert úgy is előjött egy hiba és azt hittem, majd a fapados megoldással nem lesz gond. Azóta sok víz folyt le a Dunán és konkrétan kiderült, hogy a hiba (néha kifagy az oldal) mi miatt van. Most egy SharedWorker fogja intézni ezt a kommunikációt (ha tudja), így 50 ÁM tab esetén is csak egy kapcsolat lesz a szerver felé (az eseményeket illetően)
Zso
4 hónapja
Újak ma:
  • Sikerült elszúrni a cache beállításokat, remélem nem lesz belőle nagy gond. Most helyreállítottam. Így tanul az ember...
  • Tesco akcióellenőrzőt újra működésre bírtam.
  • Közvetlen ÁK linkek megosztásánál a bolt képeit előre tesszük a listában (ez akkor jó, ha pl. színben eltér az ÁK-s képtől)
  • Jó pár boltból származó akció esetében lesz alapból szebb cím megadva remélhetőleg.
  • Alakítottam a szövegbevitel feldolgozásán, mert néha egy picit agresszíven törölte az üres sorokat. (Figyelni kell majd, hogy minden rendben van -e vele, mert annyiféle helyzetbe kerülhet, hogy lehet lesz, amire nem fog megfelelően reagálni.)
  • Könyvbagoly megosztásokat egy picit egyszerűbbé varázsoltam.
Utoljára módosítva: 4 hónapja
Zso
4 hónapja
Az elmúlt egy hétben is rengeteg dolog változott, csak lusta voltam jelenteni. Most összeszedtem magam, íme:
  • CloudFlare mögé költözött a teljes oldal. Ez számomra fontos, de inkább csak személyes célkitűzés volt, amit egyedül ugrottam meg, hihetetlen erőt adott, hogy összejött.
  • Alza, LPP boltok, BGG, LEGO, Árukereső se szerette annyira az Ármegosztót, úgyhogy megoldás kellett találnom.
  • GYIK oldalt kiegészítettem, teljesen újragondoltam.
Apróságok, bugok, amiket javítottam:
  • Akció varázslóban történő megosztásánál pár apró hibát orvosoltam. Most már a promócióra váltásnál nem ír ki pl. hülyeséget, ilyesmik.
  • Akció részletei felületen a mobilon a felső gombok designja fura volt dark mód alatt, javítva lett.
  • Privát üzeneteknél eltűntek néhol az avatarok.
  • Keresési találatok felületen nem látszódtak a beágyazott akciók.
  • Privát üzenetküldésnél a felugró hibás számot írt ki olvasatlan üzenetek számához.
  • Mindenhol, ahol csak tudtam SVG-re cseréltem a bolt logo képeket, viszont cserébe nem töltötte be az akció megosztásánál az oldal ezeket.
  • BravoStore -ról most jól fogja kitölteni alapból az akció címét az oldal.
Zso
válasza erre:
5 hónapja
Köszi, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem találtak szíven a szavaid - még ha nem is tartom őket teljesen valósággal egybevágónak. Néha a sok frissítés pl. pont a bénaságom miatt van: felteszem, látom, hogy élesben gond van, aztán még 3-4-szer orvoslom egymás után. Ezt egy profi lehet egy füst alatt csinálná meg, illetve még mindig nagyon sok sebből vérzik jó pár dolog.

Mostanában jóval több kedvem van fejleszteni, mint tavaly év közben - ez pl. pont az ilyen visszajelzések, illetve a sikerélmények miatt van. Tavaly a főoldal átalakítás pl. elkeserített, tervben van annak átalakítása is (másik folyamatosan változó 250 jegy mellett), csak még nem volt rá lelkierőm, de majd sorra kerül az is.
🙏
1
🙏
Zso
5 hónapja
Az elmúlt napokban minden szabadidőm arra ment, hogy egy régóta dédelgetett álmot megvalósítsak: az oldal képeinek jelentős részét immáron nem az ÁM szerveréről szedi majd az oldal, hanem egy külső S3-as vödörből, CloudFlare-en keresztül. Ez lényegében annyit jelent, hogy eddig rohadt gáz volt minden, most meg jobb lesz. Mit várok tőle?
  1. Tehermentesítést a szervernek
  2. Max. 400x400-as képek helyett már nagyobbak is felkerülhetnek az oldalra.
  3. Kaput nyit olyan fejlesztések előtt mint az akciónként több kép, saját normális minőségű képek feltöltése (akár offline akcióknál), kommentekbe képfeltöltés lehetősége és hasonlók.
  4. Ezért se kell szégyenkeznem.
Ez hatalmas átalakításokat jelentett, illetve JELENLEG némi lassulást is okozhat, több szempontból is. Most a háttérben migrálja ugyanis a régi akciók képeit, ami közel 11 órán keresztül fog menni - bár ezt nem hiszem, hogy jelentős erőforrást igényelne. A másik viszont az, hogy kb. 1 hónapos próbaüzemben szeretném tolni ezt, így most a régi és az új képkezelés is megy párhuzamosan. Ez azt jelenti, hogy akciómegosztásnál egy picit lassabb lehet a megosztás, mert ezt nem optimalizáltam (illetve minden méretezést kétszer futtat le, stb.). 1 hónap után tervezem valamikor kiszedni belőle a régi "fallback" módszert, tisztítani az adatbázist és hasonlókat. Most ha talál képet a felhőben, akkor onnan szedi, ha nem, akkor pedig még a régi rendszert használja (ami remélhetőleg 12 óra múlva teljesen ki fog kopni).
5 hónapja
Sokszor dobja fel a weben, hogy új frissítés érhető el, így feltételeztem, hogy erről valami log is megy a háttérben. Nem csalódtam, remélem nyugdíjba tudsz majd vonulni az oldalad segítségével Zso, mert nagyon igényes és hasznos. Jó, hogy ennyit kalapálsz rajta! Innen most megtudtam azt is, hogy van valamiféle appod is, amit a tumbler oldalad óta értek, hogy nem is app :,) 
❤
1
❤
Zso
5 hónapja
  • LPP (Sinsay, CROPP, Mohito) változtatott a kuponok közlésének módján, amit pár hét után lekövettem (elnézést a késésért). Cserébe viszont már nem csak a Sinsay esetében látszódnak majd az áraknál. Bízom benne, hogy megfelelően fog működni, mert nagyon komoly varázslás megy a háttérben.
  • Probléma volt az appban a linkekre kattintással, úgyhogy ezen is javítottam. Most ott is van egy rövid "Mindjárt továbbítunk" felület, de az akcióra ugrással ellentétben rövidebb.
Zso
5 hónapja
Nem tudom hogy vagytok vele, velem sokszor előfordult, hogy OFFon írtam üzenetet, de aztán rájöttem, hogy ONnak kellett volna lennie, vagy fordítva, ONnak írtam, de aztán rájöttem, hogy mégis inkább OFF legyen. Akkor ilyenkor irány a szerkesztés, aztán ott az OFF checkbox variálása, majd mentés. Na de most már külön dedikált gomb van rá!
🙏
1
🙏
Zso
5 hónapja
Hosszú ideje kérlelt funkciót valósítottam meg az oldalon, ami a blokkolás, mute -olás vagy valami ilyesmi. Egy ideje tesztüzemben megy, most élesítettem, remélem meg lesztek vele elégedve vele. Íme a leírása:
  • Az adott felhasználó profilján blokkolás gombbal kapcsolható be. (hozzászólásból, akció megosztásnál érhető el)
  • Kikapcsolni blokkolást a saját beállításaitok között tudjátok.
  • A blokkolás hatására nem fogjátok látni az adott felhasználó kommentjeit és az esetlegesen hozzátok érkezett/elküldött privát üzeneteket sem és  nem is fogtok értesítést kapni róluk.
  • A blokkolt felhasználó által megosztott akciókat látni fogjátok.
  • A blokkolt felhasználó nem értesül a blokkolásról, illetve annak feloldásáról sem.
Néha nincs valakivel semmi baj, csak egyszerűen nem szívesen olvassuk az irományait. Ez a funkció tipikusan erre jó. Amennyiben viszont valamilyen közösségromboló tevékenységet észlelnétek, akkor mindenképp jelentsétek, ne (csak) blokkoljátok!

Illetve fontos azt is tudni, hogy ezen funkció használata jelzésértékű számunkra, tehát kiugróan sok blokkolást kapott felhasználó mutatója segít a - néhol automatikus, máskor kézi - moderálásban is. 
Utoljára módosítva: 5 hónapja
🙏
1
🙏
KoDo
válasza erre:
6 hónapja
Évek óta így "appként" használom az oldalt. Szuper hogy ezt is optimalizálod! Köszi! ✌️
Utoljára módosítva: 6 hónapja
🙏
1
🙏
Zso
6 hónapja
Sokan szóltak, hogy a privát üzeneteket nem vették észre. Valószínűleg a notification-öket sem, de próbálok egyszerre egyet lépni, úgyhogy most a privát üzenetekre koncentrálva - sokkal látványosabban, jobb oldalt egy felugró bogyóban (hívjuk toastnak) szólok róla, ha van olvasatlan privátotok.
Zso
6 hónapja
  • Legnagyobb változás a bal oldali menüben helyt kapott App telepítése funkció. Sajnos iOSen inkább parasztvakítás, de több mint ami eddig volt.
  • Régebben telepített appokban az akcióra ugrás, majd vissza gomb használata app bezárással járt, amit orvosoltam.
  • Akciókártyán mobilon ha az árra böktem, akkor nem nyitotta meg az akciót. Ezt orvosoltam, cserében eltűntek a tooltipek. Ezt az árat hajlandó voltam megfizetni.
  • Újraírtam az "Ezek is érdekelhetnek" kódot. Sose lesz tökéletes (vagy hát komoly bigdata elemzés nélkül biztos nem), de talán jobb lett. Súlyokkal lehet még játszani, ami nagy változásokat képes hozni, de félő, hogy ami valahol jobb eredményt hoz, az máshol rosszabbat okoz.
  • Akciók pontozását is újraírtam a háttérben - bár lehet ezt már írtam. Ez annyit jelent, hogy nem büntetem annyira az eltelt időt, mint eddig (tehát a like-ok többet/hosszabb ideig jelentenek mint eddig)
  • Picit módosítottam az Átirányítás felületen, illetve URLen is, így jobban illeszkedik az apphoz.
  • Link forwardert kellett tutujgatni, mert megint gond volt (ezen keresztül megy szinte minden link kifelé az oldalról)
  • + apróságok, amikkel senkit se szeretnék untatni
🙏
1
🙏
Zso
6 hónapja
Optimalizáltam az oldalon, merem remélni, hogy érződik is.
Zso
6 hónapja
Tegnaptól újra linkek lettek az Akcióra ugrás gombok, így CTRL-lal is nyithatóak lettek az akciók a háttérben.
Zso
válasza erre:
6 hónapja
Ezen egy kicsit alakítottam. Mostantól akkor jön csak fel, ha egy huzamban 30 akcióra ugrás után sem adtatok visszajelzést egy akcióra sem (legyen az negatív vagy pozitív). Ugrásnak az számít, amikor a bolt oldalára látogattok. Az ablak max. napi 1szer ugrik fel és felugráskor nullázza a számlálót.

Szóljatok nyugodtan, ha még mindig mókolni kellene rajta, mert túl agresszív. Nagyon sokat számít a szavazatotok, nélkületek fabatkát sem ér az oldal, ezt sose feledjétek.
Zso
6 hónapja
Általános optimalizálás történt az oldalon, ami elég nagy átalakítások követelt. Úgy néztem, hogy nem okoz gondot, de ha valamilyen furcsaságot vélnétek felfedezni, vagy nem hiba lenne valahol, akkor szóljatok a VISSZAJELZÉSEK funkciónál! Köszi!
Zso
6 hónapja
A több mint egy semmit sem ajánló felhasználóknak mostantól egy felugró fog feljönni akciókra ugrás után, hogy rávegyem őket arra, hogy változtassanak eme szokásukon.  Egy like egy hétre tudja kiiktatni a kérést, illetve fontos az is, hogy napi 3-nál többet nem is jön fel az ablak (ahogy egy akciónál se fog kétszer feljönni).

Kevés az interakció, muszáj pörgetni, de mindent megtettem azért, hogy a lehető legkellemesebb módon történjen meg.  Rengeteg időt öltem bele, hogy ilyen legyen, de lehet így is lesz vele gond. Ha igen, akkor tudjátok hol találtok! :)
Ha valaki így is kikészülne tőle és nem szeretné véleményével építeni a közösséget, akkor a beállításaiban kikapcsolhatja ezt a funkciót.
Utoljára módosítva: 6 hónapja
👍
1
👍
Zso
6 hónapja
  • Elég rizikós dolgot csinálok: kommentek elejéről - végéről próbálom levágni a felesleges sortöréseket. Mivel itt HTML kódról van szó, ezért nem egyszerű sortörés csekkolás kell, illetve a space -es üres sor is jó, ha üresnek számít, stb. stb. stb.. Remélem minden okés lett, tesztek szerint jó.
  • Betettem szexi átirányítós oldalt - mégis jobb mint a fehér bevillanás a dark módosoknak. 1 másodpercet vesz el az életetekből ideális esetben, illetve többet, ha a bolt oldala lassú, de addig sem a csúnya fehérséget kell nézni :).
  • + sok apróság
A hozzászólások tartalmáért kizárólag a felhasználók felelnek. Az Ármegosztó nem vállal felelősséget a fórumon közzétett véleményekért, információkért vagy linkekért. Fenntartjuk a jogot a hozzászólások törlésére, különösen, ha azok jogsértőek, félrevezetők vagy közösségellenesek.