bf-backgroundbf-text
Megváltozott desktopon a főoldal!!!
Itt beszélgethetünk a változásról
Zso
19 napja
Az egész cécó most amúgy a fórum miatt van. Rengeteg órám van benne és nem nagyon aktivizálódik, kidobott időnek tűnik. Én nem vagyok szószátyár, nem tudok szociálisan aktivizálni embereket, muszáj hát valahogy rámutatnom arra, hogy "nézzzééééétek, van ilyen is, használjátok!" és ezt csak így tudtam megoldani - ezt is csak desktopon.

Aztán előfordulhat, hogy be kell látnom, hogy idő kell neki, vagy felesleges időkidobás volt és nem érdemes emiatt ennyit "erőszakoskodni". Az viszont biztos, hogy a jobb oldal nyugodtan mehetne a fórum "index oldala" alá is. Csak oda a kutya se megy szerintem. :/

Végtelenül hálás vagyok a segítségért, türelemért! Az egész ÁM egy try-and-fail, néha látjátok is ezt, legtöbbször viszont csak a színfalak mögött. Elnézést ezért, de hiszek benne, hogy ez is a velejárója kell legyen a közösségi létnek - együtt csinálunk mindent.
❤️
4
❤️
Zso
válasza erre:
19 napja
Hmm, ezen elfilózok, köszönöm a tippet! Az átalakítás viszont nagy lenne, ezért valószínűleg inkább talonba teszem, ha a jelenlegi irány finomhangolások után is vakvágánynak tűnne. Ez is nagyon jó, mert nem csak a teljes rollback vagy a kilátástalanság maradna.

AI - hát, bevallom őszintén, hogy ugyan használom sűrűn (nem feltétlen az oldalon), de ilyenekre nem nagyon jut eszembe. Futok azért velük is pár kört.

Jövőre szeretnék egy weboldal design átalakítást is, szakemberrel. Lehet várnom kellett volna a tutujgatással addig, de annyira képlékeny az ügy, hogy erre nem akartam alapozni.
👍
1
👍
19 napja
Esetleg AI website generátorokkal iteráltatni párat, hogy hátha bedob valami UX/UI szempontból is fasza ötletet.
👍
1
👍
válasza erre:
19 napja
Valami olyasmi, mint a gg.deals? itt is meg lehetne feleltetni a new deals/best deals/stb dobozokat és alulra tenni a fórumos/híres részt. hogy továbbra is a deal-en legyenek előtérben.
👍
1
👍
🙏
1
🙏
Zso
válasza erre:
19 napja
Nem, szerintem sem azt kellene másolni, de nem vagyok designer és jobb ötletem nem volt őszintén szólva. Nem szerettem volna túl nagy hangsúlyt adni dobozokkal a szélső oszlopoknak, így nem maradt más megoldás, mint egyszerű listázás. Az elemek elválasztó nélkül hülyén festettek, aztán láttam, hogy a végeredmény meg PH-s lett. Na ez a rövid sztori. Ha dobtok be fenszi oldalakat, ahol hasonló funkciók vannak, akkor tudok ihletet meríteni.
👍
1
👍
20 napja
Hu, kellett idő, hogy biztos jó helyen járok-e. Azt hittem a PH fórum alakult át... :D
Szvsz nem biztos, hogy a RIOS-t kéne másolni, az is egy eléggé elavult motor/UI.
Utoljára módosítva: 20 napja
👍
1
👍
Zso
válasza erre:
20 napja
Tudom, nekem is szokni kell, de úgy érzem, hogy ez lesz a jó irány, csak még finomhangolni kell. Kicsit úgy, mint amikor összemergeltem a like/dislike-okat. Eleinte nem tetszett, de tudtam, hogy úgy nem maradhat - aztán 3. - 4. verziója után megkedveltem, azóta meg áldom. Persze az értékelés funkciót még mindig kevesen használják, de a The Rolling Stones is megénekelte, hogy "You can't always get what you want" - és igazuk volt.
❤️
1
❤️
20 napja
Esztétikailag szebb, de nekem jobban bejött, hogy többet látok egyszerre teljes szélességeben.
👍
1
👍
Zso
válasza erre:
20 napja
Persze, ez eszembe se jutott. Funkcionalitás volt a fontos, esztétikailag nem zavart. Majd teszek egy próbát, lehet tényleg jobban festene.

Szerk: Aha, lehet így csinibb!
Utoljára módosítva: 20 napja
❤️
1
❤️
válasza erre:
21 napja
Nem nem, erre gondolok: i.imgur.com
Alul-felül ez nem lehetne ugyanolyan szélességű?
Utoljára módosítva: 21 napja
Zso
válasza erre:
21 napja
Köszi a tippeket!

Felírtam a személyre szabhatóságot, mert valóban frankó lenne, de ez szerintem nagyon "nice-to-have" cucc - látom pörögni a szükséges óraszámokat és érzem, hogy az elmúlt pár hetes hajtás egy kicsit kezd sok lenni - egyelőre konszenzusos megoldást tudom előtérbe helyezni, mert az egyszerűbb/gyorsabb.

Szélesség/full-screen:
Próbáltam több oszloposra hagyva, pusztán jobb-bal oldalt hagyva helyet az oszlopoknak, de eszméletlen hülyén nézett ki, ha meg engedem egy oszlopban széhúzni, akkor szintén szégyen lesz az egész.
Full-screen alatt azt érted talán, hogy a szélső oszlopok eltűnnek, visszatér a mozaikos layout. Ezt szerintem meghagyom az akciólistás felületeknek. Azon viszont elfilózok, hogy a menübe a legfrissebb akciók mellé tegyek -e Népszerű akciók linket is, amivel egyből ide juthatnátok. (kvázi a régi főloldal csak új akciók nélkül)
21 napja
Ó, meg még annyi, hogy a felső 'legfrissebbek' box és az alatti lévő többi tartalom kaphatna ugyanakkora szélességű megjelenítést, 21:9-en szörnyen szétesik miatta az oldal (és/vagy ha nem nagy kérés, lehetne egy kapcsoló a full screen mode és az összehúzott tartalmú mód közt)
🙏
1
🙏
válasza erre:
21 napja
Nekem két kérésem lenne:
1. legyen változtatható ezeknek a "dobozoknak" a helyzete, amolyan drag'n'drop és lehessen a kétoldali sávon belül szabadon pakolni őket.
2. lehessen ki-be kapcsolni a dobozokat, így elrejtve azt, amit nem szeretnénk használni.
🙏
1
🙏
Zso
21 napja
Tudom-tudom. Mindent is tönkrettem, régen minden jobb vót! :)

Nem mondom, hogy könnyű döntés volt, de hosszú ideje dédelgetem magamban a gondolatot, hogy a főoldallal kellene valamit csinálni, csak még nem volt más funkció a lapon az akció megosztásokon kívül. Aztán lett turkálónk, fórumunk. Közösségi oldalról lévén, a fórum jelentősebb hangsúlyt kellene, hogy kapjon, de ezt csak így tudtam megoldani.

Őszinte leszek mint mindig: akár hiszitek, akár nem, most nekem is nehéz. Szokatlan, meg még nem érzem azt, hogy, "na ez most így tökéletes!".
  • Nem tetszik a design, lehetne csinibb, de nem vagyok designer, nem találtam szebbet.
  • Nem tudom jó dobozokat készítettem -e
Szerintem nem végleges, szeretnék is javítani rajta, de nem szeretnék visszalépni. Ha valaki nem tud a régi ikonos nézet nélkül élni, akkor a főoldalon a rendezésre bökve, majd újra a népszerű akciókat kiválasztva visszajön (csak felső legfrissebb akciók nélkül).

Ha van tippetek, ötletetek, akkor várom szívesen, de kérek mindenkit, hogy az "ez úgy szar ahogy van" típusú kommenteket kerüljük, mert érzékenyen érintene. Sok munkám van benne, jót akartam vele és tudom, hogy még nem tökéletes. Javítsuk együtt!
A hozzászólások tartalmáért kizárólag a felhasználók felelnek. Az Ármegosztó nem vállal felelősséget a fórumon közzétett véleményekért, információkért vagy linkekért. Fenntartjuk a jogot a hozzászólások törlésére, különösen, ha azok jogsértőek, félrevezetők vagy közösségellenesek.