Az enyhén sózott pisztáciába első ízben beleszeret. Kínálatunkban szerepel egy Kalleh Ghouchi nevű fajta, amely Jumbo néven is ismert. Az USA-ból származik, jellemző tulajdonsága a nagyobb, kerek formájú mag. Általában a pisztácia gazdag rost-, fehérje- és szénhidrátforrás. Alacsony kalóriatartalmuk magas fehérjetartalommal kombinálva csökkentett diétákba is beilleszthető. Ezenkívül a pisztácia biztosítja a kalcium-, vas-, kálium-, foszfor- és vas pótlását. Javasoljuk gyümölcsökkel és zöldségekkel kombinálni.
A pisztácia bontogatása néha szórakoztató és pihentető tevékenység, de ha nem tartozik ezen tevékenység rajongói közé, van megoldásunk a hámozott pisztácia néven. Egyenesen ezeket választhatja anélkül, hogy a héjjal bajlódna. És mivel a pisztácia sokoldalú dióféle, talál nálunk natúr pisztáciát, lágy 100%-os pisztácia krémet vagy pisztácia lisztet is.
Miért szeretné a pörkölt sózott pisztáciát:✅ enyhén sós íz
✅ nagyobb, kerek alakú magja van
✅ fehérjék, rostok és szénhidrátok gazdag tárháza
✅ kiválóan kombinálható gyümölcsökkel és zöldségekkel
✅ csökkentett diétába is beilleszthető
A képzeletnek nincs határa! Természetesen a pisztácia nassolásra a legjobb, de akár tápláló uzsonnaként is tökéletes. A héjas és apróra vágott pisztáciát azonban széles körben használják a hideg és meleg ételekhez is. Szórjuk például gyümölcssalátára, olasz rizottóra vagy tésztára. Ha édesszájú, mindenképp próbáljon ki egy gyors snacket aszalt sárgabarack formájában, mascarponéval és pisztáciával. Itt talál egy egyszerű receptet.
GRIZLY TIPP ⬇️Kíváncsi, milyen tápanyagokat biztosít a pisztácia és más diófélék? Ebben az esetben olvassa el cikkünket, amelyben a zsírsavak forrásainak áttekinthető táblázatát is megtalálja.
Hozzászólások